Első napok az iskolában ( augusztus 15-16. )

Első nap, vagyis hétfőn csak egy előadásom volt, természetesen finnül. Elfelejtettem, hogy itt az előadások mindig óra 15-kor kezdődnek, vagyis tegnap 9:15-kor, így jóval hamarabb odaértem, mivel óránkánt csak 2x van buszom, óra:10-kor és óra:40-kor. A gyakorlatok viszont mindig egészkor kezdődnek.

A tanár már akkor ott volt amikor én megérkeztem, tehát 45 perccel hamarabb az előadás kezdete előtt, így tudtam vele beszélni. Küldött át egy anyagot angolul, meg megígérte, hogy még a héten küld át mást is amiből tudok majd tanulni.

Az előadásból semmit nem értettem, így a mai előadásra (szerda) már felkészülten megyek, hogy elfoglaljam magam.

Kedden volt az első gyakorlatunk. Itt 2 fős csoportokban dolgoznak az emberek, asszisztálnak egymásnak. A Simula, vagyis a gyakorlati terem pontosan úgy néz ki mint egy fogorvosi rendelő, tele kis kezelőegységekkel. Minden van benne, fogorvosi szék, fúrók, számítógép, kijelző a beteg felé (habár itt csak babák vannak, mint ahogy nálunk is, a felcsatolható fajta amit szájseben használtunk).

Itt egy kép a tegnapi gyakorlatról:

IMG_20160816_114408.jpg

Még egy:

IMG_20160816_114429.jpg

Estére elhívtak a csoporttársaim moziba, szerencsére angulul akartak megnézni egy mesét. A címe: The secret life of pets. Nagyon vicces és cuki  kis film volt, imádtam. :) Jót beszélgettünk előtte, mert hamarabb oda kellett érni, hogy átvegyük a jegyeket. Megmutattak egy újabb finn édességet, a Salmiakkát. Hát ez sem lesz a kedvencem, egy enyhén sós, gumicokorhoz hasonlító valami, de a gumicukornál keményebb, nehezebb megrágni.